În luna noiembrie, când Timișoara își celebrează întâietatea europeană prin iluminarea stradală cu lumină electrică, ce venise, în 1884, să înlocuiască iluminatul cu lămpi pe gaz, studenții din căminele Universității Politehnica au fost invitați să reflecteze asupra prezentului (și viitorului) iluminatului electric prin oferirea de becuri economice cu senzori de lumină și mișcare, în cadrul campaniei „Schimbă un bec! Alege unul economic”.
Studenții care au venit în holul Căminului 21 joi, 2 noiembrie au putut afla diferența dintre produsele existente pe piață și au putut înlocui becurile tradiționale cu unele „inteligente”. Utilizarea de becuri cu LED reduce consumul de curent electric și contribuie la protejarea mediului, având o durată de viață și o fiabilitate considerabil mai mare decât „bătrânele” becuri incandescente.
Pentru spațiile pasagere, însă, becurile cu LED și senzor de mișcare și lumină reprezintă o opțiune și mai interesantă, contribuind la automatizarea spațiilor de locuit. Avantajele majore al becurilor cu senzor oferite, pe lângă economia de curent electric, sunt instalarea ușoară și funcționarea automată.